Nalazite se u > Novosti

PROJEKCIJA DOKUMENTARNIH FILMOVA U DRIVENIČKOM KAŠTELU

PROJEKCIJA DOKUMENTARNIH FILMOVA U DRIVENIČKOM KAŠTELU

 

Ovogodišnja sezona ljetnih zbivanja završila su 28. kolovoza interesantnom projekcijom dokumentarnih filmova u Driveniku. Povod projekcije bili su 730. obljetnica Vinodolskog zakona i 900 godina od prvog spomena krčkih knezova Frankopana.


Autor programa FILMSKI ZAVIČAJ riječki redatelj Bernardin Modrić predstavio je četiri dokumentarna filma:

1. DOLINA OD VINA - (dokumentarni film o Vinodolu i njegovim kulturno-povijesnim sadržajima. Scenarist Goran Ježić je vrlo nadahnuto opisao svoj zavičaj.)

2. EVANĐELJE PO KLOVIĆU - (dokumentarni film koji priča biblijske teme kroz slike slavnoga minijaturiste Julija Klovića)

3. FRANKOPANI - (dokumentarni film o najuglednijoj hrvatskoj plemićkoj obitelji)

4. AZ, BRANKO PRIDIVKOM FUČIĆ - (priča o najistaknutijem istraživaču freskoslikarstva Istre i hrvatske glagoljice, arheologu i povjesničaru umjetnosti Branku Fučiću)

 

Nažalost, zbog vremenskih uvjeta, događanje nije bilo izvedivo realizirati u driveničkom kaštelu kako je i bilo predviđeno, već se projekcija održala u Domu kulture Drivenk. Projekcija je izazvala veliki interes, a redatelj Modrić kazao je kako iznenađen s odazivom publike koja je jako dobro reagirala na prikazane filmove. Isto tako, ističe kako program "PGŽ mreža" preko kojeg je realizirana i ova projekcija ima smisla jer autori s područja Primorsko-goranske županije imaju priliku pokazati građanima manjih mjesta županije ono što rade. Naime, putem online platforme Primorsko-goranske županije "PGŽ mreža" omogućuje se razmjena kulturnih sadržaja, te se svojim sadržajima omogućava pristup novim publikama. Modrić vjeruje da će se suradnja s Turističkom zajednicom Vinodolske općine u narednim godinama nastaviti na obostrano zadovoljstvo.


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se