Nalazite se u > O Vinodolu

O Vinodolu

O Vinodolu
 
Zelena dolina mira i opuštenog odmora između mora i šumovitih planina.
Blizina mora i šume čini Vinodol idealnim mjestom za odmor. Smještaj u Vinodolu možete naći u ugodnim obiteljskim kućama, autohtono uređenim ruralnim objektima, u planinarskom domu ili udobnom pansionu. Uz autohtona vinodolska jela, lovačke specijalitete i jela od samoniklog bilja okusiti se može prava domaća kapljica – vino proizvedeno u vinodolskom kraju. Aktivan odmor možete provesti uz brdski biciklizam, planinarenje i šetnju, jahanje, paragliding i zmajarstvo, sportski ribolov i lov. Razgledajte bogatstvo kulturno-povijesnih znamenitosti Vinodola i posjetite neki od koncerata Vinodolskih ljetnih večeri, Ružicu Vinodola ili maškaranu zabavu u zimskom razdoblju.
 
 
ŠUMSKO PODRUČJE
U gorskim predjelima Vinodola naši gosti nalaze uz osvježenje od primorskih vrućina, okrijepu u pitoresknim gostionicama koje uz domaće specijalitete nude i vegetarijanski jelovnik. Smještaj možete naći u nekoliko kuća za odmor i u planinarskom domu. Sve veći broj posjetitelja zimi uživa u zimskim radostima, sanjkanju i šetnjama po snijegu. Doživljaj ekološki očuvane prirode još je jedan od motiva za posjet Vinodolu i šumskom predjelu.
 
 
KLIMA
Za Vinodol je karakteristično vedro, suho i vruće ljeto, te oblačna, kišovita i razmjerno blaga zima sa karakterističnim sustavom vjetrova. Srednja godišnja temperatura iznosi 14° C stupnjeva.
Šumsko područje , iako ne daleko od mora, nalazi se u predjelu prave planinske klime Gorskog kotara koju karakteriziraju kratka topla ljeta sa prohladnim noćima i duge hladne zime sa velikim količinama snijega.
O Vinodolu
O Vinodolu
O Vinodolu
O Vinodolu
O Vinodolu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se