Vinodolske ljetne večeri

Vinodolske ljetne večeri
 

"16. Vinodolske ljetne večeri" manifestacija je koju Turistička zajednica Vinodolske općine organizira po šesnaesti put. Cilj je ovih manifestacija da pruži publici vrhunske umjetničke događaje i da privuče pažnju javnosti na Vinodolsku dolinu. Također se žele oživjeti i stare frankopanske gradine Bribiru i Driveniku kao i pridonijeti afirmaciji narodnih običaja i vrednota kroz uključivanje domaćih kulturno-umjetničkih društava u program manifestacije.

Vinodolske ljetne večeri prvi puta su se organizirale 2001. godine u prostoru kaštela Drivenik i drugim mjestima u Vinodolu upravo s ciljem da se u atraktivne prostore frankopanskih kaštela i mjesta instaliraju sadržaji koji će oživjeti te prostore i privući goste.

Zbog iznimo dobre posjećenosti ljetnih večeri u Vinodolu, i u 2016. godini želimo na poseban način obilježiti šesnaest godina organiziranja i održavanja ove manifestacije.


Ove će godine u programu manifestacije biti organizirano osam večeri, i to: Klovićeva večer ispred Kuće Klović - večer domaćih izvođača s područja Vinodolske općine posvećena našem slavnom minijaturisti Jurju Juliju Kloviću, tri književne večeri u suradnji s ethno hotelom Balatura u Triblju, dvije večeri klapske pjesme, kazališna predstava i po prvi put dječja predstava u izvedbi RI Teatra.

Manifestacija je započela 15. srpnja s predstavom Ri Teatra „Po duhu Svetom". Riječ je o komediji u kojoj Ri Teatar iznova inspiraciju pronalazi u hrvatskoj zbilji. Također, u izvedbi Ri Teatra ove godine po prvi puta će se prikazati dječja predstava "Boni i Toni" . Predstava je poučna i zabavna jer kroz mnoštvo dobrih i loših primjera, a na djeci prihvatljiv način, kroz pjesmu i igru, slikovito prikazuje kako se trebaju ponašati u školi, kući, na ulici, u prirodi...

Cilj nam je i dalje držati nivo manifestacije, a iz godine u godinu manifestaciju želimo oplemeniti novim sadržajima (kazališne predstave i igrokazi, tematske večeri...), odnosno glazbom i pjesmom oživjeti stare i obnovljene frankopanske utvrde u Bribiru i Driveniku, kao i novim atraktivnim lokacijama na otvorenom. Prostor ispred Kuće Klović u Grižanama pravo je osvježenje što se tiče vanjskih lokacija za održavanje koncerata, a samim tim ujedno i promocija Kuće gdje se nalazi jedinstvena zbirka, odnosno reprodukcije originalnih Klovićevih djela. Upravo njemu u čast organizirat će se „Klovićeva večer" gdje će nastupiti Mlađi Tamburaški orkestar KUD-a „Dr. Antun Barac", gosti iz Tamburaškog orkestra KUD-a "Zametski koren" iz Rijeke, Vokalna skupina Vinodolke, griški kantautor Neven Barac i mlada pjevačica Željka Brdar iz Bribira.

Književne večeri u Ethno hotelu „Balatura" kao i svake godine ugostit će poznate književnike kao što su Alis Marić, Vladimir Pištalo i Edi Matić.

Veliku zainteresiranost posjetitelja sigurno će izazvati cjelovečernji koncert Klape "Sveti Juraj" - Hrvatske ratne mornarice koji će se održati krajem srpnja u driveničkom kaštelu. Klapu prvenstveno obilježava koncertna aktivnost i angažiranost na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija Republike Hrvatske, kulturnih manifestacija, Katoličke crkve u Hrvata, braniteljskih udruga itd. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada državnih i crkvenih institucija, udruga proizašlih iz domovinskog rata i drugih.

Vinodolske ljetne večeri spuštaju zastore 27. kolovoza Smotrom klapa Drivenik u driveničkom kaštelu koju jedanaestu godinu organiziramo s klapom Tić iz Triblja.

 

16. VINODOLSKE LJETNE VEČERI - PROGRAM

 

 

 

br.

koncert

mjesto

Datum

1.

SVEČANO OTVORENJE:

Ri TEATAR

Hit komedija: "PO DUHU SVETOM"

Bribir, stari grad

15. 7. 2016.

petak,

21.00

2.

KNJIŽEVNA VEČER:

KNJIGA & VINO

Jelena Šimić Valentić i Alis Marić

Hotel Balatura, Tribalj

16. 7. 2016.

subota,

21.00

3.

Ri TEATAR

Predstava za djecu: "BONI I TONI"

Bribir, stari grad

22. 7. 2016.

petak,

21.00

4.

 

KNJIŽEVNA VEČER:

Vladimir Pištalo

 

Hotel Balatura, Tribalj

30. 7. 2016.

subota,

21.00

5.

KLAPA "SV. JURAJ" – HRM uz pratnju orkestra Hrvatske ratne mornarice

Drivenik, kaštel

31. 7. 2016.

nedjelja,

21.00

6.

"KLOVIĆEVA VEČER" - nastupaju: MLAĐI TAMBURAŠKI ORKESTAR KUD-a Dr. ANTUN BARAC GRIŽANE, KUD ZAMETSKI KOREN, KUD BRIBIR, VOKALNA SKUPINA VINODOLKE, ŽELJKA BRDAR, NEVEN BARAC

Grižane, ispred Kuće Klović

4. 8. 2016.

četvrtak,

21.00

7.

KNJIŽEVNA VEČER:

Edi Matić

Hotel Balatura, Tribalj

6. 8. 2016.

subota,

21.00

8.


 

ZATVARANJE MANIFESTACIJE:

11. SMOTRA KLAPA DRIVENIK 2016.

 

Drivenik, kaštel

27. 8. 2016.

subota,

20.00


 
Vinodolske ljetne večeri
Vinodolske ljetne večeri
Vinodolske ljetne večeri
Vinodolske ljetne večeri
Vinodolske ljetne večeri