Vinodolske ljetne večeri

Vinodolske ljetne večeri

"Vinodolske ljetne večeri" manifestacija je koju Turistička zajednica Vinodolske općine organizira po osamnaesti put. Cilj je ovih manifestacija da pruži publici vrhunske umjetničke događaje i da privuče pažnju javnosti na Vinodolsku dolinu. Također se žele oživjeti i stare frankopanske gradine Bribiru i Driveniku kao i pridonijeti afirmaciji narodnih običaja i vrednota kroz uključivanje domaćih kulturno-umjetničkih društava u program manifestacije.

Vinodolske ljetne večeri prvi puta su se organizirale 2001. godine u prostoru kaštela Drivenik i drugim mjestima u Vinodolu upravo s ciljem da se u atraktivne prostore frankopanskih kaštela i mjesta instaliraju sadržaji koji će oživjeti te prostore i privući goste.

 

Ove će godine u programu manifestacije biti organizirano deset večeri, i to: koncert "Zagrebačkog komornog orkestra", dvije večeri domaćih izvođača s područja Vinodolske općine "Večer domaće pisme i tanca" i "Tamburaška večer", književne večeri u suradnji s ethno hotelom Balatura u Triblju, večer klapske pjesme, opere i jazza te kazališna predstava u izvedbi RI Teatra.

U četvrtak, 12. srpnja u driveničkoj župnoj crkvi sv. Dujma manifestacija počinje nastupom "Zagrebačkog komornog orkestra". Koncert je financiran sredstvima Ministarstva kulture. Manifestacija se nastavlja predstavom Ri Teatra "Izvorno hrvacko", 14. srpnja u Bribiru, a 22. srpnja ispred Kuće Klović nastupit će Bruno Mičetić Trio.

Prostor ispred Kuće Klović u Grižanama pravo je osvježenje što se tiče vanjskih lokacija za održavanje koncerata, a samim tim ujedno i promocija Kuće gdje se nalazi jedinstvena zbirka, odnosno reprodukcije originalnih Klovićevih djela. Prošlih su se godina njemu u čast u okviru manifestacije organizirale „Klovićeve večeri", dok je ove godine na istom prostoru osmišljena večer koja je posvećena tamburi. "Tamburaška večer" će se održati na dan rođenja dr. Antuna Barca, 20. kolovoza. Večer će ispuniti zvuci tamburaških sastava s ovog područja uz domaćine KUD "Dr. Antun Barac".

U programu je organizirana još jedna tematska večer pod nazivom "Večer domaće pisme i tanca" gdje će nastupiti poznata imena vinodolskog kraja: griški kantautor Neven Barac, KUD Bribir i ženska klapa Žurnada iz Bribira. Književne večeri u Ethno hotelu „Balatura" kao i svake godine ugostile su poznate književnike kao što su Milan Soklić, Dorta Jagić te knjževni i filmsko-kazališni dvojac Paula i Srećko Jurišić. Vinodolske ljetne večeri završavaju 24. kolovoza Smotrom klapa Drivenik u driveničkom kaštelu koju trinaestu godinu organiziramo s klapom Tić iz Triblja.

 

 

1.

Otvorenje manifestacije:

ZAGREBAČKI KOMORNI ORKESTAR

Drivenik,

crkva sv. Dujma

12. 7. 2018.,

četvrtak

21.00

2.


Ri TEATAR:

"Izvorno hrvacko"

- predstava, komedija -


Bribir, stari grad

14. 7. 2018.,

subota

21.00

3.

Književna večer:

MILAN SOKLIĆ

Hotel Balatura, Tribalj

21.7. 2018,

subota

21.00

4.

BRUNO MIČETIĆ TRIO

Grižane, ispred Kuće Klović

22. 7.,

nedjelja,

21.00

5.

VEČER DOMAĆE PISME I TANCA":

KUD Bribir, Neven Barac, Ženska klapa Žurnada

- večernji tanac (Bribirski tamburaši)

Bribir, Stari grad

25. 7. 2018.

srijeda,

21.00

6.


Književna večer:

PAULA I SREĆKO JURIŠIĆ

(književne preporuke)


Hotel Balatura, Tribalj

28. 7. 2018.

subota,

21.00

7.

730. Obljetnica Vinodolskog zakona i 900 godina od prvog spomena krčkih knezova Frankopana:

KONCERT SA DVORACA

ZRINSKIH I FRANKOPANA

(Udruga Dijamant Klasika Rijeka)

Drivenik, kaštel

8. 8. 2018.,

srijeda

21.00

8.

Književna večer:

DORTA JAGIĆ

Hotel Balatura, Tribalj

11. 8. 2018.

subota,

21.00

9.

Obljetnica rođenja dr. Antuna Barca

"TAMBURAŠKA VEČER"

KUD dr. Antun Barac i gosti


Grižane, ispred Kuće Klović

20. 8. 2018.

ponedjeljak,

20.30

10.


Zatvaranje manifestacije:

13. SMOTRA KLAPA DRIVENIK 2018.


Drivenik, kaštel

24. 8. 2018.

petak

20.00


Vinodolske ljetne večeri
Vinodolske ljetne večeri
Vinodolske ljetne večeri
Vinodolske ljetne večeri
Vinodolske ljetne večeri

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se