Vinodolske ljetne večeri

Vinodolske ljetne večeri
 

"17. Vinodolske ljetne večeri" manifestacija je koju Turistička zajednica Vinodolske općine organizira po sedamnaesti put. Cilj je ovih manifestacija da pruži publici vrhunske umjetničke događaje i da privuče pažnju javnosti na Vinodolsku dolinu. Također se žele oživjeti i stare frankopanske gradine Bribiru i Driveniku kao i pridonijeti afirmaciji narodnih običaja i vrednota kroz uključivanje domaćih kulturno-umjetničkih društava u program manifestacije.

Vinodolske ljetne večeri prvi puta su se organizirale 2001. godine u prostoru kaštela Drivenik i drugim mjestima u Vinodolu upravo s ciljem da se u atraktivne prostore frankopanskih kaštela i mjesta instaliraju sadržaji koji će oživjeti te prostore i privući goste.

Cilj nam je i dalje držati nivo manifestacije, a iz godine u godinu manifestaciju želimo oplemeniti novim sadržajima (kazališne predstave i igrokazi, tematske večeri...), odnosno glazbom i pjesmom oživjeti stare i obnovljene frankopanske utvrde u Bribiru i Driveniku, kao i novim atraktivnim lokacijama na otvorenom. Prostor ispred Kuće Klović u Grižanama pravo je osvježenje što se tiče vanjskih lokacija za održavanje koncerata, a samim tim ujedno i promocija Kuće gdje se nalazi jedinstvena zbirka, odnosno reprodukcije originalnih Klovićevih djela.

Književne večeri u Ethno hotelu „Balatura" kao i svake godine ugostit će poznate književnike.

Vinodolske ljetne večeri spuštaju zastore Smotrom klapa Drivenik u driveničkom kaštelu koju dvanaestu godinu organiziramo s klapom Tić iz Triblja.

 

 

 


 
Vinodolske ljetne večeri
Vinodolske ljetne večeri
Vinodolske ljetne večeri
Vinodolske ljetne večeri
Vinodolske ljetne večeri