Nalazite se u > Novosti

PARAGLIDING U VINODOLU

PARAGLIDING U VINODOLU
 
 
U posljednjih nekoliko godina interes za ekstremne vrste športova intenzivno raste u Europi i u svijetu, pa i u Hrvatskoj. Svojim geografskim i prostornim položajem, Vinodol objektivno predstavlja turistički fenomen i atraktivni lokalitet sa zelenim poljima, stijenama, bjelogoričnim i crnogoričnim šumom. Zanimljiv zemljopisni položaj Vinodola njegova je posebna vrijednost, koji nameće potrebu pokretanja rekreacijskih djelatnosti i omogućuje razvoj ekstremnih športova, poput parajedriličarstva, zmajarenja, slobodnog penjanja (free-climbing) itd., kao oblika usluge u športsko-rekreativnom, ekološkom i avanturističkom turizmu.
Karakteristika Vinodola je prostorna raznolikost koja povećava ambijentalnu vrijednost Vinodola kao turističke destinacije, i pruža posebne i najveće mogućnosti upravo za aktivni turizam, rekreaciju i opuštanje. Raznolika priroda hrvatskih krajeva savršena je za avanturistički turizam pa je svakako dobra vijest da se radi na njegovom razvoju, čime će se doprinijeti očuvanju prirodnih lokaliteta.
 
Na području Vinodolske općine parajedriličari su prisutni već dugi niz godina, međutim zbog neregistriranog sletišta nismo ih mogli reklamirati niti organizirati natjecanja. U 2009. godini nađena je pogodna lokacija za sletište (Antovo-Grižane) koja ulazi u zakonske okvire onoga što nam je trebalo da dobijemo registraciju.

INFO:
Letjelište "Tribalj" namijenjeno je za slobodno letenje ovjesnim jedrilicama i parajedrilicama za potrebe sportsko-rekreativnog letenja i obuke slobodnog letenja. Mnogi koji dođu letjeti na Tribalj, zaljube se u njegove čari. Veliki broj letivih dana, solidna visinska razlika, pogled na prekrasno more, brda i vinodolsku dolinu te dobra cesta, izvrsni su argumenti za letenje na ovom području. Greben za letenje dugačak je 20 km, a njegove strme padine omogućuju dobru termiku i lakoću letenja. Termička aktivnost je obično jača sredinom dana dok poslijepodnevni sati omogućuju ugodno i mirno letenje svim pilotima. Zbog blizine aerodrome, obavezno se poštuje dozvoljena zona letenjea i visina letenja. Operateru letjelišta je potrebno unaprijed najaviti letenje na letjelištu. Letjelište se koristi uz vjetrove SE, S, SW i W. Zabranjeno je letenje dok pušu sjeverni vjetrovi NW, N, NE. Također je zabranjeno i letenje komercijalnih tandema bez prethodnog dogovora s lokalnim klubom. Start se nalazi na 780 m nadmorske visine dok je službeno sletište u Antovu na 260m. U Vinodolu je zabilježen najveći broj letnih dana tokom cijele godine u Hrvatskoj.
PARAGLIDING U VINODOLU
PARAGLIDING U VINODOLU
PARAGLIDING U VINODOLU
PARAGLIDING U VINODOLU
PARAGLIDING U VINODOLU

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se