Drivenik - čuvar kroz povijest

Drivenik - čuvar kroz povijest

 


Dvodnevno događanje oživjelo je  srednjovjekovnu povijest unutar i izvan kaštela Drivenik u organizaciji  Turističke zajednice Vinodolske općine, Reda Čuvara grada Zagreba, Udruge Zrinskih-Frankopana iz Drivenika, te u suradnji s drugim udrugama. Unutar kaštela Drivenik prikazat će se niz povijesnih, edukativnih, zabavnih i glazbenih predstava na pozornici. Uokolo utvrde bit će postavljen srednjovjekovni viteški tabor u  kojem će se interaktivno prikazati posjetiteljima uvid u srednjovjekovni život. Oko kaštela održavat će se i niz interaktivnih radionica poput radionice mačevanja, radionice streličarstva, radionice srednjovjekovnog plesa, radionice srednjovjekovnih igara, radionice glagoljice, radionice srednjovjekovne kuhinje...


Projekt "Drivenik – čuvar kroz povijest", organizirat će se u jednom od najljepših hrvatskih kaštela – obnovljenom frankopanskom kaštelu u Driveniku. Drivenički srednjovjekovni kaštel leži na dominantnom brijegu iznad vinodolske kotline, a Drivenik se spominje još u Vinodolskom zakoniku iz 1288. godine čiji su potpisnici bili i predstavnici Drivenika.Cilj projekta je afirmiranje i iskorištavanje turističkog potencijala nedavno obnovljenog kaštela Drivenik kroz događanje srednjovjekovne oživljene povijesti koje će na jednom mjestu okupiti brojne razine programa za očuvanje kulturne i povijesne hrvatske baštine, od vojne povijesti, svakodnevnog života, gastronomije, obrta, zanata, umjetnosti i drugo.


Projektom "Drivenik-čuvar kroz povijest” kao oblik usluge u razvoju selektivnih oblika turizma na području Vinodolske općine, kao i pokretanjem ovakvih i sličnih projekata, odnosno novih turističkih proizvoda te ostalih pogodnosti koje bi time dobili (povećan dolazak domaćih i stranih gostiju, prisutnost medija...), pomažemo u afirmaciji kulturnog turizma  u Vinodolu, kako bi prezentirali Vinodol kao jednu turistički atraktivnu i zanimljivu destinaciju.


 

 

 

"Drivenik – Čuvar kroz povijest", 24. i 25. lipnja 2017.

 

 

 


- sudionici su: Udruga Zrinskih-Frankopana (Drivenik), Red Čuvara grada Zagreba (Zagreb), Ordo Sancti Viti (Rijeka),  Red srebrnog zmaja (Zagreb)


- ispred kaštela: viteški tabori, bolnica, strelišta, taberna u jednoj od kula kaštela, radionice, streličarski turnir, masovna bitka 

Drivenik - čuvar kroz povijest
Drivenik - čuvar kroz povijest
Drivenik - čuvar kroz povijest
Drivenik - čuvar kroz povijest
Drivenik - čuvar kroz povijest
Drivenik - čuvar kroz povijest