Nalazite se u > Novosti

29. akcija PJEŠAČENJEM DO ZDRAVLJA

29. akcija PJEŠAČENJEM DO ZDRAVLJA
 
 

Turistička zajednica Vinodolske općine i Planinarsko društvo STRILEŽ organizira 

29. akciju »PJEŠAČENJEM DO ZDRAVLJA«

 

Bribir  -  staza litica  -  Pavlomir


 

Mjesto okupljanja: centar Bribira, od 8:30 sati (prilaz Bribiru moguć je iz pravca Novog Vinodolskog ili iz Crikvenice preko zaselka Mavrići jer je cesta od magistrale kod Selaca zbog radova zatvorena!)

U ovoj godini u Vinodolskoj općini obilježava se 900 godina od prvog spomena krčkih knezova Frankopana, a svojim tradicionalnim planinarskim pohodom pridružujemo se ovoj proslavi planinareći iznad Vinodolske doline.

Okupljanje je u centru Bribira, u staroj jezgri gdje će se popiti piće dobrodošlice. Tu će biti i prijave za ručak (čobanac = 30,00 kn), a nakon pozdravnog govora, u pratnji vodiča krenut će grupe. Pohod „Pješačenjem do zdravlja" predviđen je za članove planinarskih društava i rekreativce, uz pridržavanje uputa planinarskih vodiča.


START za A grupu je u 9 sati

Opis staze: od centra Bribira cestom do crkve Sv.Martina - Podskoči, a dalje nemarkiranom, nezahtjevnom građenom stazom do spoja sa stazom litica. Dalje po markiranoj, kamenitoj stazi do odvojka za Duješin, a onda spust sve do Pavlomira po nemarkiranim stazama.

Dužina: 15 km, hoda se oko 5 sati, visinski se prelazi 320 m u usponu i 450 m u silasku


START za B grupu je u 9:30 sati

Opis staze: od centra Bribira cestom i planinarskom stazom od Podskoči do staze litica i njome sve do odvojka za Duješin. Nemarkiranom stazom spust prema Bribiru.

Dužina: ukupno 7,7 km, visinski se staza uspinje 320 m u prvih 2,5 km

Hoda se oko 3 i pol sata laganijim tempom kamenitim i šumskim terenima. Nakon povratka u Bribir kraća pauza za razgled starog grada. Iza toga, prijevoz autima /ili autobusom do Pavlomira na ručak.

Dijelovi staza bez planinarskih markacija bit će dodatno označeni oznakama i trakama!


Prijedlog za C grupu: ostanak u Bribiru nakon starta planinarskih grupa A i B. Razgled stare jezgre. U 10:30 sati polazak na stazu od Bribira do Duješina i spust do Pavlomira – hoda se oko 2 sata laganim tempom po šumovitom i kamenom terenu.

 

U kušaoni Pavlomir bit će organiziran ručak i evidencija sudionika pohoda.Prijave za sudjelovanje na Pješačenju na e-mail: pd.strilez@gmail.com do 24. 5. 2018.


UPOZORENJE: Svaki sudionik sudjeluje na svoju vlastitu odgovornost, te organizator ne snosi nikakvu odgovornost za učinjenu štetu prema sebi ili trećim licima. Maloljetne osobe moraju biti u pratnji roditelja ili staratelja. U slučaju nepredviđenih okolnosti ili lošeg vremena, organizatori pridržavaju pravo prilagodbe ili odgode pohoda.


Info: Tanja Malovoz, mob.: 091 250 9878

www.pd-strilez.hr

     Pokrovitelji akcije: Vinodolska općina i TZG Novi Vinodolski

    

29. akcija PJEŠAČENJEM DO ZDRAVLJA
29. akcija PJEŠAČENJEM DO ZDRAVLJA